Galleri Juul

Bilde topp

Dato i dag  15.06.2024 

Hjem | Forrige
 Gullsmedfirma J. Chr. Juul
 Bunadssølv
 Verksted
 Historiske smykker
 Smykker
 Design
 Galleri
 Stjørdalskeramikk
 Kurs
 Kreativt forum
 Kontakt

NYTT OG GAMMELT

To nye smykker er laget av gullsmedmester J. Chr. Juul, begge med inspirasjon fra historien. Det ene er et Maria Magdalena-monogram, som supplerer Maria-monogrammet fra tidligere. Det siste er en holkøks som er laget etter inspirasjon av bronsealderfunn.
Maj-Britt Juul

 

    1. MARIA-MONOGRAM

JOMFRU MARIA-MONOGRAM MED KRONE.

Kronen står som symbol fordi hun er kronet som himmeldronningen. På primstaver er blant annet et kronesymbol knyttet til jomfru Maria.

Høyde 21 mm.

Monogrammet er laget i sølv av gullsmedmester J. Chr. Juul.2. HOLKØKS

BRONSEALDERENS ØKS, støpt i bronse.

Arbeidsredskap. Krigsvåpen. Statussymbol. Offergave.

De største øksene var primært til rituell seremoni. De mindre ble brukt til arbeid og våpen. Størrelsen og vekten på øksene avtar mot slutten av bronsealderen.

Øksen kunne kaldherdes for å få en skarp økseegg. I øksen ble det festet et vinkelbøyet treskaft. Det ble antatt festet med datidens lim som var en smeltet blanding av kvae og bivoks. Bivoks ble tilsatt for å få en seig og ikke så sprø masse. Videre ble det surret en våt lærreim rundt øksehodet og skaftet. Når lærreimen tørket strammes denne ytterligere.

Høyde 16,5 mm.

Øksehodet er inspirert av funn fra bronsealderen og laget av gullsmedmester J. Chr. Juul.3 MARIA MAGDALENA-MONOGRAM

SKYTSHELGEN FOR KVINNER.

Maria Magdalena var fra Magdala på vestbredden av Genesaretsjøen. Maria Magdalena ble også kalt for apostlenes apostel, når disiplene selv ikke forsto Jesu ord. Maria Magdalena var en de ivrigste og trofaste, gavmilde og modigste av disiplene. Hun ble myteomspunnet og omdiskutert. Maria Magdalena brøt med konvensjonene i samfunnet der kvinnene hadde få rettigheter. Kirken har opp gjennom tidene redusert henne til en syndig kvinne. Mange feilaktige myter er skrevet uten rot i historiske kilder.

I dag blir hun framstilt som sterk og selvstendig. Den hellige Maria Magdalena, og håpets apostel, er nå fullt ut opphøyet av Pave Frans.

Høyde 20 mm. 

Monogrammet er designet og laget i sølv av gullsmedmester J. Chr. Juul.Aktuelt
NYTT OG GAMMELT (02.07.2021)
HISTORISKE SMYKKER (12.03.2021)
NY DESIGN MED FARGESMYKKER OG SMYKKER MED 23 3/4 KARAT GULL (01.07.2016)
HERRESMYKKE (07.12.2015)
TELEFONKONTAKT (21.06.2012)

Innherredsvegen 67 7500 Stjørdal E-post: post@gallerijuul.no Tlf 74 82 66 06